Naleśniki to bardzo prosty do przygotowania słodki wypiek, który wszyscy uwielbiamy. Jednak jak sprawić, aby naleśnik był jeszcze bardziej zdrowy dla nas i żebyśmy nie myśleli o zbędnych kaloriach?

Robiliśmy kilka testów i oto przepis na naleśniki, które będą smaczne i zdrowe 🙂

Czas przygotowania – 15 minut
Porcje – 10-12 naleśników

Składniki:
1 szklanka mąki konopnej
1 szklanka mąki gryczanej
0,5 szklanki cukru trzcinowego
2 jajka
1 szklanka mleka (+/-, w zależności od tego jak płynne chcemy mieć)

Dodajemy wszystkie składniki, mieszamy i zostawiamy w lodówce na 15-20 minut.
W tym czasie możemy przygotować dżemy, twarożek, syrop klonowy, świeże owoce, nasiona konopi kto co lubi 🙂
Rozpalamy patelnię na minimum połowę ognia, a nastepnie smażymy naleśniki (może być na oleju kokosowym).

Naleśniki wyjdą w pięknym ciemnym kolorze, czym możemy zaskoczyć naszych najbliższych lub gości :>

Smacznego!

Naleśniki konopne 1 Naleśniki konopne 2 Naleśniki konopne 3 Naleśniki konopne 4 Naleśniki konopne 5 Naleśniki konopne 6