Bardzo mocno prosiliście nas o przepis na masło z konopi, które ma bardzo uniwersalne zastosowanie w codziennej kuchni. My je używamy do musli, sosów, ciasteczek i innych wypieków, jednak zawsze można eksperymentować. Jest przepyszne i ma wspaniały zapach, do tego niesamowicie dużo właściwości dzięki zawartym kannabinoidom – które najlepiej wchłaniają się przez właśnie jedzenie.

Sposób wykonania:

1) Susz z kwiatów wkładamy na blaszę i prażymy w piekarniku w 105 stopniach C następnie wyciągamy i lekko kruszymy
2) Okej kokosowy rozpuszczamy w garnku i dodajemy pokruszone kwiaty
3) Następnie przekładamy do słoika i zamykamy pokrętką
4) Wkładamy do garnka wypełnionego wodą i wstawimy słoik tak aby woda dosięgala do wysokości oleju z kwiatami w słoiku, a na spod układamy ściereczkę.
5) Gotujemy w kąpieli wodnej w 100-107 stopniach C (nie więcej, bardzo ważne!) -musi lekko „pyrkac” przez 8 godzin
6) Następnie przecedzamy przez sitko i przelewamy do ostygnięcia
7) Masełko powinno mieć piękny zielony kolor oraz przecudowny orzechowy zapach
8) Używamy do musli, sosów, ciasteczek i innych wypieków
9) Przechowujemy w lodówce do 10 dni

Jak to wygląda w praktyce?

      

      

      

Składniki